timmerwoudvereecke.nl

over ons
Timmerwoud Vereecke

Timmerwoud Vereecke is een samenwerking van Richard van der Woude en Jeroen Vereecke. Die samenwerking begint in 2017 met de bouw van een bijenstal op de kinderboerderij in Rozenburg. “Ik ken Jeroen uit het broodfonds waar we samen in zitten” zegt Richard. “Ik werkte tot dan toe veel alleen, maar wilde bij deze klus een ervaren vakman inhuren, omdat ik het een te complex project voor mij alleen vond”. Deze samenwerking verloopt zo natuurlijk dat er al snel meer projecten volgen. “We vonden elkaar meteen in onze neiging om voor ieder detail in een project de beste en mooiste oplossing te zoeken” zegt Jeroen. “We maken maatwerk, dus er is nooit iets standaard, ieder project kent zijn eigen uitdagingen. En eigenlijk vanaf dag één van onze samenwerking stoppen we niet voor we voor iedere uitdaging in een project de beste oplossing hebben gevonden op zowel esthetisch als praktisch vlak”

Tot 2020 werken Richard en Jeroen zowel binnen als buiten. “Ik maakte tot ik Jeroen leerde kennen vooral overkappingen” zegt Richard ” Ik heb altijd wel de ambitie gehad om fijner werk te gaan doen. En dat is wat we nu doen. Ik heb veel van Jeroen geleerd als het om fijne houtbewerking gaat” In 2020 nemen ze het besluit alleen nog maar binnenwerk aan te nemen. “In het fijne timmerwerk ligt onze kracht” legt Jeroen uit “we zijn echte pietjes precies”. 

Binnen de samenwerking is natuurlijke rolverdeling ontstaan. Richard neemt daarin het klantcontact en het ontwerp en offerte traject voor zijn rekening. Jeroen is echt de vakman van de twee, hij maakt de meubels. Het plaatsen van een meubel doen ze altijd samen. “Wat we altijd samen doen is zoeken naar de beste oplossing” zegt Jeroen “of dat nou in het ontwerptraject of in het maakproces is. Als we er even niet uitkomen is het altijd: Hé Sjef, hoe zou jij dit oplossen? Even snel met een schets naar een oplossing zoeken en daarna uitwerken in het ontwerp of in het eindproduct”

“Omdat we daar allebei al heel lang van droomden hebben we in 2021 in een CNC frees geïnvesteerd” vertelt Richard “we gebruiken deze in het maakproces van onze meubels, maar we kunnen er ook kleine producten mee maken. Je kan het zo gek niet bedenken of we kunnen het maken, relatiegeschenken, lampjes, snijplanken, gitaren, de mogelijkheden zijn eindeloos”. Jeroen voegt toe: “en dat is ook wel een beetje onze toekomstdroom, eigen producten en meubels maken”

 

 Jeroen inc. maakte dit portret van ons in onze werkplaats

wat onze klanten
over ons zeggen

Radka

“We zijn erg tevreden met de diensten van Timmerwoud Vereecke, de heren zijn op communicatief niveau zeer prettig om mee samen te werken, ze zijn erg klantvriendelijk en hun planning klopt altijd. Ze komen hun woord na.”

lees meer »

Familie Veth

“De heldere communicatie, het vakmanschap, de betrouwbaarheid en de samenwerking hebben we als prettig ervaren.
Ook de prijs/ kwaliteit verhouding is goed.”

lees meer »

Jelle en Rowena

“Dit idee geef je vervolgens een plekje bij Jeroen en Richard en je weet dat het gaat lukken, vaak nog mooier of efficiënter dan dat we ons hadden kunnen bedenken”

lees meer »

wat kunnen we voor je maken

Weet je al wat je door ons gemaakt wilt hebben? Of heb je een andere vraag. Vul het formulier hiernaast in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.